ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΟΙΤΑΕΙ Τ' ΑΣΤΡΑ

Δειλινό και βράδυ ξεχωριστό στις 14 Ιουνίου στο σχολείο μας. Όλοι οι μαθητές μαζί και οι γονείς τους ήταν εκεί για να περάσουμε όλοι μαζί μια αξέχαστη γιορτή, τη γιορτή μιας βραδιάς αφιερωμένης στ' αστέρια!

Για πρώτη φορά, κι ελπίζουμε όχι για τελευταία, ο διευθυντής και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου συνεργάστηκε με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, παράρτημα Βόλου για την οργάνωση μιας πρωτότυπης γιορτής. Μαζί μας αρωγοί ήταν και το Κέντρο Στήριξης Ρομά της κοινωφελούς επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, το Εργαστήρι Εκπαίδευσης & Επικοινωνίας σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο καθηγητής κ. Χρήστος Γκόβαρης.

Οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στα πολλά εργαστήρια που είχαν δημιουργηθεί για αυτούς από τους άοκνους συνεργάτες του  Κέντρου Στήριξης Ρομά της κοινωφελούς επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που έκαναν πράξη τη βιωματική μάθηση μέσα από δράσεις που ξεφεύγουν από τα στενά όρια της τάξης με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με κατασκευές, αφηγήσεις και παιχνίδια εμπνευσμένα από τον έναστρο ουρανό.

Οι γονείς των μαθητών δεν ήταν απλοί παρατηρητές σε άλλη μια σχολική γιορτή αλλά είχαν και οι ίδιοι ενεργό συμμετοχή  στα δρώμενα.

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον όλοι παρακολούθησαν και την ομιλία από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος με θέμα τη μαγεία του νυχτερινού ουρανού, αλλά και την έκθεση στερεοσκοπικών φωτογραφιών του ουρανού.

Η βραδιά έκλεισε με ξενάγηση και παρατήρηση του έναστρου ουρανού με τηλεσκόπια και κιάλια και μια ευχή από όλους: Και του χρόνου!